Press enter to search

Arrowe Park Hospital Main Entrance

← Back to projects

An elegant new focal point at Arrowe Park Hospital for Wirral University Hospital NHS Foundation Trust.

This complete refurbishment and redevelopment improves wayfinding and has dramatically improved the patient, visitor and staff experience.

The brief was to refurbish and redevelop the existing main entrance as part of the hospital’s ongoing ‘First Impressions’ scheme – to refresh the appearance of the hospital and enhance the user experience through improved facilities and wayfinding.

The design approach was driven by a desire to combine the visual appeal of a glulam structure with the openness and clarity afforded by frameless glass. Ultimately this was achieved; the dark cladding panels give a stark contrast to the glulam’s natural tones, framing the structure and emphasising its form.

The enveloping frameless glass system maximises natural light ingress to both the entrance and reception area of the hospital, and the sculptural structure’s five primary supports naturally guide the eye skywards to the interlocking hexagonal arrangement of the roof.

The outward projection of the new entrance from the existing building lines provides a focal point for hospital users upon arrival. The new entrance maximises user circulation space whilst providing an open and calming atmosphere.

Share

Related Projects