Press enter to search

AFL Reveal Adamson House Refurbishment Photos

← Back to news

Last week we interviewed our first interior design apprentice, Amy Rowlands. While discussing the autonomy of her role, we also explored one of the projects she worked on from start to finish: the refurbishment of Morson International’s Headquarters.

We can now reveal further details about the project and new images, courtesy of Diamond Interiors.

Catalyst to the project was the celebration of Morson International’s 50 years in business.

The brief for AFL’s interiors team was to create a unique reception space, staff break out areas, floor landings, and lobbies within their corporate headquarters. In summary, they were to create a workspace that is considered a good place to be.

The relationship with the client was already well developed: the Residential & Commercial team having originally designed and delivered the offices themselves. The team therefore already understood the client brand, their drivers and the growth of ambition since delivery in 2010. The potential for an interiors refresh had been designed into the office, providing the flexibility for the company to change workspace configurations, develop their teams and allow for new advances in technology.

The work areas were designed with play in mind; employees can now better engage with the spaces, encouraging creativity and innovation within teams.

The biophilic design aids and improves employee health, expanding on and communicating Morson’s well-established wellbeing initiatives, with moss walls enriching the air itself.

Touches of green, alongside the plants, lighten the space and draw the eye to the timber panels. The 16-metre bamboo tree in the centre of the space, reaching from the reception to the atrium, harmonises the building levels. Visible from every floor, the tree is the finishing piece – the connective element that embodies the culture and values of the company: the desire to reach new places.

Share

Related News